زمانی که دندان ها بطور وسیعی دچار پوسیدگی شده اند گفته میشود پوسیدگی به عصب دندان رسیده، به این معناست که پوسیدگی دندان بیش از حد پیشروی کرده و درد به قسمت عصب دندان رسیده که درد آن ضرباندار، ناگهانی و غیرقابل تحمل است. همچنین زمانی که درد به قسمت عصب دندان میرسد، دندان ها به شدت حساس میشوند. حساسیت آن در مقابل مواد غذایی گرم و سرد آشکار میشود که بسیار آزاردهنده است و تنها با مصرف مسکن آرام میشود.
مراحل عصب کشی دندان ها .
. رادیوگرافی از دندانهای پوسیده به منظور مشخص شدن، حدود ریشه و میزان پوسیدگی و وجود یا عدم وجود ضایعات دور ریشه انجام میگیرد. در مرحله بعد دندانپزشک ، پوسیدگیهای دندان را برداشته و حفره دسترسی به عصب دندان را ایجاد میکند و با کمک دستگاه اپکس لوکیتور و یا به کمک رادیوگرافی، طول ریشه دندان تعیین میشود. پاکسازی کانال دندان به کمک فایلهای دستی و یا روتاری و شستشوی کانالهای دندان نیز از دیگر مراحل عصب کشی دندان است.
در پایان فرایند عصب کشی، کانال دسترسی به عصبها خشک میشود. سپس دندانپزشک آن محل را با ماده گوتاپرکا پر میکند. تمامی مراحل عصب کشی دندان به وسیله دستگاه اپکس لوکیتور و فایلهای روتاری انجام میگیرد. این کار موجب افزایش کیفیت و سرعت کار و همچنین موجب کاهش درد بعد از عصب کشی میشود.
درمان عصب کشی چند جلسه طول میکشد؟
درمان کانالهای ریشه یا همان عصب کشی معمولاً بین یک الی سه جلسه برای یک دندان ممکن است طول بکشد. در بیشتر موارد درمان ریشه دندان یک یا دوجلسه میباشد. امروزه با توجه پیشرفتهای زیادی که در حوزه تکنولوژی و دانش رشته اندودنتیکس (عصب کشی) صورت گرفته است، تعداد درمانهای تک جلسهای نسبت به زمانهای قبل افزایش چشمگیری یافته است.